Att tänka på vid en Babyshower

För några år sedan hade vi inte ens hört talas om ordet "babyshower" i Sverige. Numer är det ett allmänt accepterat fenomen i väntan på att undret i den spända magen ska komma. En babyshower är ett bra sätt att samla vänner och familj att fira lyckan med de blivande föräldrarna. Det är dessutom ett ypperligt tillfälle för att få välbehövliga saker till barnet. Så beställ hem det du behöver för babyshowern.

Många föräldrar har tema på festen, förutom det uppenbara bebis-temat, även könet på barnet. Att under festen avslöja bebisens kön eller att festens pynt går i rosa eller blått. Om en inte vill fokusera så mycket på kön utan helt enkelt på bebisen, kan det här vara bra att önska presenter som inte är könsnormativa. Att undvika exempelvis dockor och rosa till eventuell flickbebis eller bilar eller blått till eventuell pojkbebis. Vad vill du/ni har till bebisen?

Det kan vara kul att pynta med dekorationer som passar på temat bebis. Exempelvis nappar, nappflaskor, gulliga djur och gosedjurstema. Ballonger och girlanger i pastellfärger. Ljusgult eller mintgrön är en könsneutral färg som passar alla bebisar. Om du/ni är föräldrar som vill uppfostra ert kommande barn könsneutralt, varför inte börja redan med färg-temat till babyshowern?