Dekorera dopfesten

Dopfesten är precis som andra livshögtider något man gärna minns resten av livet. För att göra dagen så minnesvärd som möjligt så finns det några saker man inte skall spara in på. En av dem är dekorationerna. 

Inbjudan

Precis som med andra stora fester man vill att många skall kunna komma på så gäller det att vara ute i tid. Skicka gärna ut inbjudan så snart dagen är bestämd. Korten kan antingen köpas färdiga eller göras själv. Det är bäst att redan här ha tänkt igenom vilket tema man bör ha på festen. Det kan sedan inspirera valet av färg och form på inbjudningskortet. 

Ballonger

Ballonger finns idag i ett stort utbud speciellt designade för just dopfester och babyshowers. Självklart så går det även att använda vanliga latexballonger. Dessa kan med fördel användas för att göra ballonginstallationer så som portaler, ballongdjur eller andra konstverk. Se bara till att matcha dem till resten av tillställningen när det kommer till färg och stil. 

Dukar och tallrikar

Vid riktigt stora fester kan det många gånger bli svårt att få ihop tillräckligt med porslin. Ett enkelt alternativ som dessutom sparar på diskarbetet är att använda sig av papptallrikar. Detta ger dessutom en extra möjlighet att matcha "porslinet" med festens tema. 

Placeringskort

Att göra egna placeringskort är ett perfekt sätt att göra uppdukningen lite mer personlig. Dessa kan göras på många olika sätt och anpassas till festens tema. Det ger även en bra möjlighet att ta kontroll över hur alla sitter. Du kan blanda om så att alla får träffa nya människor eller se till att separera på eventuella släktingar som lätt hamnar i bråk. 

Musik

Om man har möjlighet att anordna livemusik så är självklart det roligt. Om inte så finns alltid det musik att hitta online. Svenska kyrkan har satt ihop en spellista med lite av den vanligaste dopmusiken.

Alternativ till dopfest

Även om man inte tänker döpa sitt barn kyrkligt så betyder inte det att man behöver vara utan fest. Man kan anordna en egen namngivningscermoni där man firar det nya barnet och dess nya namn.