Dop - fortfarande populärt bland föräldrar

Trots attkyrkorna kämpat med sviktande andel besökare och det blir allt vanligare att man bara går till kyrkan när det är dags för dop, konfirmation, bröllop eller begravning, väljer fortfarande många föräldrar att döpa sina barn. Förra året döpte hela 46,3% av de nyblivna föräldrarna sina barn i svenska kyrkan.

Dopet är inte bara ett sätt att välkomna barn och föräldrar in i kyrkan utan är för många en stor fest, där många släktingar för chans att träffa den nya familjemedlemmen. Det är också under dopet som barnet får sina gudföräldrar och då måste man även slutgiltigt ha bestämt sig för barnets namn. Vill du läsa mer om dop ligger här en intressant artikel/bilaga.

Vad är en bra doppresent?

När ett barn döps hör det till att man tar med en fin liten gåva, som barnet kan leka med eller som föräldrarna kan spara tills barnet blivit lite större. Många väljer traditionella presenter, så som en silversked, ett fotoalbum, en bok eller en doptavla med barnets födelsedatum, längd och vikt.

Andra ger barnet kläder, som en fin body med tillhörande mössa eller en filt att ha i sängen. Visst kan det både vara användbart och praktiskt med kläder som man kan använda direkt, men vill man ge något som barnet kan leka med under flera år och få många glädjefyllda stunder med, kan en träleksak från Jabadabado bli väldigt uppskattat. Man slipper oron för de gifter som plastleksaker kan föra med sig och den håller för intensiv lek. En träleksak känns också genuin, som de leksaker som fanns förr i tiden och dagens träleksaker är inte alls omoderna, utan ser ut som vilken leksak som helst. Med spännande former och glada färger kan den locka små fingrar till spännande upptäckter.