Klassiska doppresenter

Doppresenter blir för många en stor fråga, vad är det egentligen som ska klassas som en doppresent? Finns det många alternativ? Kan man ge något utanför de som traditionellt ges vid ett dop? Låt oss titta lite närmare på dessa frågor och se inte det inte finns bra svar till dem.

Till att börja med kan man ju säga att något av de mest traditionella gåvorna som ges vid ett dop är en sked i silver eller nysilver. Detta var ett sätt att ge barnet en bra stat i livet både ekonomiskt och materiellt. Men vi har sedan ett tag tillbaka gått ifrån detta och idag har man betydligt fler valmöjligheter.

Man bör dock tänka på att dopet ska vara barnets dag, därför är det brukligt att man inte ger något som föräldrarna ska använda. Funktionella presenter har på senare tid varit väldigt uppskattade, saker som kläder fungerar i stort sett alltid. Annat man ofta ser som doppresenter är sagoböcker och leksaker.

Vid detta lag bör det vara uppenbart att man kan köpa lite vad som helst egentligen, så länge man tänker på att det är en present till barnet och inte till föräldrarna. Vill man ge nytt liv åt de äldre traditionerna kan man även titta på möjliga presenter som tenntalrikar, tennmuggar, en vacker sparbössa eller något annat som skulle kunna sägas ge barnet en bra start i livet. Vill man köpa något lite dyrare kan man alltid kolla efter nedsatta priser via sajter som AlltidREA.se eller helt enkelt gå ihop med ett par andra så att det inte blir för dyrt, både från sitt eget och dopfamiljens perspektiv.

Är det något man under över är det alltid rekommenderat att höra av sig till familjen, de kan ha mer specifika tankar kring doppresenter och allt annat som hör dopet till. För mer om själva dopet och etiketten kring detta kan man besöka Dopguiden.se.