Passande presenter till små barn

Små barn, runt 1-2 år gamla, har precis börjat lära sig att upptäcka världen. Denna upptäcksfärd kan man följa med på genom att ge dem stimulerande och passande leksaker. 

Handling och effekt

Ett sätt är att ge dem leksaker som förändras genom deras handlingar. Det är ett sätt att lära sig att barnet kan påverka sin värld, även om det tar ett tag till innan de förstår detta. Det kan exemeplvis vara den här klassikern där barnet kan trycka eller slå träpluggarna från en sida till den andra:bultbrädan. Sedan är det alltid roligt att den gör ljud ifrån sig när man slår på träet!

Färgglatt

Färger är lika med lycka för mindre barn. Allting får gärna bada i färg och när det kommer till barnleksaker, är det inga problem att hitta färgglada leksaker att ge bort. 

Bygga

Det är roligt att bygga och riva saker som barn, nästan oavsett ålder. Redan små barn som 1-2 åringar kan få mycket glädje av lättare pussel. Mamma och pappa kanske måste hjälpa till en del, men det gör det bara roligare! Alternativt kan man ge bort klossar och liknande byggsatser som de kan stalpa och lägga ut i mönster. 

Dragleksaker

Eftersom barnet är bra på att gå vid det här laget, är det roligt att få en liten följeslagare som följer med överallt. En dragleksak som barnet kan dra efter sig kan snabbt blir en favorti för barnet. Man kan också ge bort små körvagnar eller barnvagnar som de kan styra framför sig. För barn som har lite svårt att gå blir det möjligt att lära sig balansera bättre, samt så kan de springa lite snabbare!