Presenter på dopdagen

Är man dopfadder, familj eller nära släktning till familjen där det det varit dop så kanske man gärna köper presenter även på dopdagen till barnet. Likaväl som födelsedagen så kan man tycka att dopdagen är en stor och viktig händelse.

Om man är fadder och har ett gudbarn så kan det vara brukligt att ge någon from av present på själva dopdagen. Vad man köper kanske är av mindre vikt utan det gäller att anpassa presenten efter barnets ålder. Från början så kan det bli en massa gosedjur, snuttefiltar och annat. Upp till en viss ålder så är leksakerna som används oftast de som är mjuka och gosiga. När man börjar uppfatta leksakernas betydelse så får man se över något annat att köpa.

När de växer upp och blir lite äldre så kanske Lego kan vara ett bra alternativ. Detta vara en rolig present att få varje dopdag upp till en viss ålder. De flesta barn tycker det är spännande med just Lego och för de yngre så kan det lite enklare Duplo vara ett alternativ till man tycker att vanligt Lego är roligare. Det finns massor att välja på när det kommer till olika storlekar och teman. Välj något passande Lego att bygga till den som firar sin dopdag.

Det finns mycket annat som kanske passar som doppresent. Kanske ni har någon tradition inom er familj som ni gärna vill hålla på. Då kanske även den presenten får en plats bland alla doppresenter som man väljer att ge den som nyss blivit döpt. Även om leksaker är något som barn uppskattar så kan det också vara skoj att få något som ett minne för livet och kan titta tillbaka på när man växer upp. Kanske främst när man blivit vuxen och ser sin dopgåva man fick som liten.