Slå in presenterna snyggt

Det är inte bara innehållet som räknas när man ger bort en present. Även inslagningen kan väga tungt i hur mottagaren uppskattar gåvan. I Sverige är konsten att kunna slå in ett paket snyggt inte så utbredd men det kommer allt starkare. I länder som Japan och Taiwan är det däremot betydligt viktigare. Enligt en ”presentfilosofi” i Japan så ska inslagningen spegla både innehållet, vem som ska få den och när presenten ges. Kanske inte helt enkelt men kan man åtminstone lyfta fram en av dessa punkter har man lyckats bra.

  1. Lägg bort standard

Ta inte det tunna omslagspappret som erbjuds i alla butiker framme vid kassan. Detta papper är så tunt att det näst intill omöjligt att hantera det. Man bör istället sikta på 70gramspapper. Många gånger hittar man ett stort utbud på kontorsleverantörer eller pappersbutiker.

Man bör även lägga bort de klassiska presentband som erbjuds för en billig penning. För det första är det mycket tunt och kan därmed gå sönder lätt. För det andra är inte snören som alla andra har varken personligt eller unikt. Bast eller sidenband är betydligt mer ovanligt och exklusivt.

  1. Bård istället för snören

Det är tydligt att snören eller något annat pynt gör paketet betydligt finare. Men testa istället med en bård. På ett paket med enfärgat papper kan ett färgat papper läggas som en bård. Snyggt och effektfullt och utan det klassiska presentsnöret.

  1. Ladda upp med verktyg

Vanlig sax, håltång, mönstersax, bandsplittare och dubbelhäftande tejp. Ta fram allt direkt för att skapa förutsättningar för kreativiteten. Bra verktyg ger bra resultat – i alla fall så ökar chanserna betydligt.

  1. Youtube

Det finns mängder av filmer på Youtube med tips om hur man slå in paketen. Även om de inte måste följas slaviskt finns här en stor inspirationskälla.