Tips inför dopet

I tidigare artiklar har vi behandlat klassiska doppresenter och de lite finare. Här kommer vi skriva lite mer ingående om de personligare presenterna man kan ge.

Många väljer de klassiska doppresenterna och det är inget fel i det. Men för den som vill ge en mer personlig sak, som kanske inte hör till dom vanliga silver skedarna och sparbössorna, finns det en del att välja mellan. Som exempel finns det fina fotoalbum man kan ge och ramar i olika varianter, som barnets första år. Andra roliga presenter av mer personlig karaktär kan vara snickarlåda, trätåg och andra leksaker med barnets namn på.

Vill man ge en unik sak kan ett träd vara både annorlunda och rolig gåva. I takt med barnet växer trädet till och valde du att ge ett fruktträd, kan barnet med tiden avnjuta frukten och du kanske kan få en äppelpaj eller plommonkompott.

Vill man trots allt ge en klassisk sak kan man välja att ge en graverbar present. Bland dessa finns så klart sparbössan som tidigare nämnts, men också en del annat som är lite mer tidlöst och fungerar även då barnet har vuxit upp. Exempel på detta kan vara en ljusstake som kan få finnas med och ståta med ett ljus på varje födelsedag, som ett återkommande minne genom hela livet.

För att ge en mer exklusiv sak kan man titta på en gåva i kristall. Man kan hitta till exempel skålar och fat i kristall som handgraveras med önskad text eller kanske till och med en bild. En sådan gåva blir knappast bortglömd och ställs nog inte undan och kan pryda sin plats en lång tid framöver.